Brands

Jacob Jensen

Voor designliefhebbers. Dat is in het kort omschreven wat een Jacob Jensen horloge zo begerenswaardig maakt. Twee wereldwijd belangrijke industriële designstijlen domineerde de twintigste eeuw. Bauhaus en Maya. Dat laatste werd het kenmerk van de meest vooraanstaande Deense ontwerper Jacob Jensen (1926-2015) Hij combineerde strakke lijnen met gebruik van glas en staal om toch tot een voor het oog lichtgewicht ontwerp te komen. Hij noemde dit: “Different but not strange”.

27 jaar lang was hij degene die het merk Bang & Olufsen het karakteristieke uiterlijk gaf dat heden ten dage nog steeds wordt gezien als het ultieme ontwerp. Vandaag de dag kenmerkt elk horloge van het merk Jacob Jensen zich nog steeds door de simpele belijning die de naamgever zo beroemd maakte. Analoog of digitaal. Elk horloge van Jacob Jensen is van een tijdloze iconische schoonheid.

Foto’s zijn op deze website helaas nog niet beschikbaar, hier wordt nog aan gewerkt. In onze winkel in De Barones in Breda kun je de collectie van Jacob Jensen uiteraard wel bewonderen.

Jacob Jensen

Scroll naar top

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.